Nieuws

17/05 - Hoogwaardige CO₂-monitoring voor fashion bedrijven

Zoals eerder aangekondigd, heeft Modint Logistiek samen met de IAF een uniek logistiek programma ontwikkeld om de CO₂ footprint van elk bedrijf in de Europese mode- en textiel-, en sportindustrie te verlagen: CO₂ Improve. Dit logistieke concept helpt bedrijven om CO₂-uitstoot in de logistiek te meten, op basis van de verzamelde verzendgegevens, en vervolgens te verlagen door middel van individuele verbeteringen en door collectieve brancheprojecten.

Certificering CO₂-voetafdruk
Een officiële certificering van de CO₂-voetafdruk van elk bedrijf zal in de komende jaren volgen, zelfs zo ver dat accountants moeten tekenen en wordt er een mogelijke CO₂-belasting ingevoerd. CO₂ Improve biedt een hoogwaardige CO₂-monitoring, die voldoet aan de toekomstige normen. De berekeningen zijn gebaseerd op het bekende GLEC Framework, een internationale norm voor emissie berekening, dat is ontwikkeld door de Global Logistics Emissions Council (GLEC). De uitkomsten van de CO₂ Improve analyse kunnen gebruikt worden voor officiële rapportages en doeleinden.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw bedrijf om de CO₂-emissies te reduceren? Laat het ons weten via info@modintlogistiek.nl of vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact op.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan