MODINT Logistiek

MODINT Logistiek is in 2010 opgericht met partner Greenway Logistics BV en heeft als doel het organiseren en aanbieden van logistieke voordeelarrangementen aan de leden van MODINT.

Dienstverlening MODINT Logistiek

De dienstverlening bestaat uit Logistiek advies en benchmarks, ontwikkelen van logistieke concepten op het gebied van duurzaamheid en innovatie, advies met betrekking tot procesinrichting, logistiek gerelateerde automatisering en bedrijfsbegeleiding bij toetreden van externe markten. Tevens worden er nieuwe diensten ontwikkeld vanuit een ‘wensenlijst’ van de sector. Logistieke arrangementen, zoals de bekende vrachtarrangementen, zijn overeenkomsten met logistiek dienstverleners (vervoerders) die tot doel hebben om de logistieke (vracht)kosten bij MODINT leden te verminderen.

Samenwerking in de branche

MODINT Logistiek gelooft dat samenwerking de sleutel is tot lagere kosten in de keten. Door samen te werken tussen bedrijven binnen de mode-, textiel- en tapijtbranche is een enorme verbetering mogelijk qua kosten, kwaliteit en duurzaamheid. Logistiek is een belangrijk ondersteunend proces voor veel bedrijven in de fashionbranche. Maar de logistiek is erg versnipperd, individuele bedrijven organiseren hun goederenstromen allemaal zelf. De overlap in vervoerstromen en magazijnfuncties tussen leveranciers binnen de branche is enorm. MODINT Logistiek organiseert bundeling van deze vervoersstromen.

Concreet begint uw logistieke kostenbesparing en serviceverbetering met een gesprek met MODINT Logistiek.

Lees hier meer over de achtergrond

Bekijk de voordelen van deelname.