Nieuws

22/01 - Aanleveren bij een servicepunt kan goedkoper

De fijnmazige pakketdistributie van uw goederen richting uw klanten vormt een grote kostenpost. Veel bedrijven sturen hun verkooporders binnen Nederland en ook internationaal via het lokale post/pakketservicepunt. Denk bijvoorbeeld aan; zakelijke nabestellingen, particuliere webshop bestellingen, verkoopsamples, artikelen voor een fotoshoot etc. Maar dan betaalt u exact hetzelfde als een particulier die 1x per jaar iets verstuurd. Van kleine pakketten voor een bedrag tussen €5,75 en €6,95 tot grotere pakketten met eventuele extra service tussen de €8,00 en €20,00. Kortom, verzenden via uw lokale post/pakketservicepunt is dichtbij maar toch vooral duur.

Kan het toch goedkoper?
Wat is dan allemaal van invloed op de pakketprijs? Hoe kan het toch goedkoper? Dit vragen veel ondernemers zich af. Door bundeling van uw logistieke stromen en alles dat hier mee te maken heeft is MODINT Logistiek in staat lagere kosten te realiseren. Uw locatie, aantallen, regelmaat, afmetingen en gewicht zijn grote factoren van invloed. Daarnaast spelen uw wensen en behoeften een rol. Dit verschilt per bedrijf. Daarom kijkt MODINT Logistiek naar uw situatie als uitgangspunt voor kostenbesparing.

Concreet kan MODINT Logistiek via de afgesloten collectieven voordeelregelingen met de partner-vervoerders ook pakketdistributie aanbieden via aanlevering bij een servicepunt. U krijgt dezelfde service en in de meeste gevallen tegen een beter tarief. Voor zwaardere zendingen die niet vrijgesteld zijn van BTW, kunt u nog eens deze terugvragen.

Bijkomende voordelen:

  • Meer flexibiliteit; keuze aanleveren bij een servicepunt of toch laten afhalen;
  • Geen verplichte minimale aantallen; geen zendingen betekent ook geen kosten;
  • Achteraf betalen d.m.v. 1 overzichtelijke factuur;
  • Creëer overzicht en inzicht in uw kostenontwikkeling;
  • Verbeterde cashflow; bundel voortaan uw uitgaven op één moment zonder rente;
  • U kunt de betaalde BTW gaan terugvorderen middels uw BTW-aangifte;
  • Verbeterd uw communicatie naar en met uw klant door handige verzendtools.