Nieuws

20/03 - Kwaliteitsinspecties, laboratoriumtests, sociale- en milieuaudits voor de mode- en textielbranche

Kwaliteitsinspecties, laboratoriumtests, sociale- en milieuaudits voor de mode- en textielbranche; vanaf Europa tot Afrika en het Verre Oosten

MODINT Logistiek is eind 2017 een samenwerking aangegaan met AQM (Asia Quality Management) om samen kwaliteit- en MVO-diensten te kunnen aanbieden aan leden van MODINT.

Samenwerking
MODINT Logistiek selecteert partners op hun bereidheid aan innovatie, duurzaamheid en kwaliteit mee te werken. AQM helpt haar klanten om hun supply chain te verduurzamen, door MVO-diensten te leveren. AQM biedt naar de fabriek toe een complete aanpak op het gebied van milieukwesties, met een programma van trainingen, audits en follow-ups door middel van een online tool. Door een samenwerking aan te gaan met AQM, zijn er voor MODINT Logistiek nog meer mogelijkheden voor verduurzaming, lagere kosten en een groenere logistiek.

Wie is AQM
AQM is een onderneming met een uitgebreid internationaal netwerk, met eigen vestigingen in vrijwel alle productielanden. Voor de mode- en textielbranche levert AQM kwaliteitsinspecties, laboratoriumtests, sociale- en milieuaudits; vanaf Europa tot Afrika en het Verre Oosten. Zij voeren vele verschillende sociale audits uit op basis van verschillende initiatieven en certificeringen, zoals OHFS (Occupational, Health & Fire Safety), ILO, SA8000, SEDEX, ICS, BSCI vanaf 2018, of aan de hand van eigen richtlijnen. AQM verzorgt zowel eindinspecties als in-line inspecties, maar ook inspecties op stoffen, laboratoriumtesten, technische fabrieksaudits, trainingen, het implementeren van verbeterplannen, productie follow-up, kwaliteit resultaten & data-analyse, een leveranciers rangschikkende online tool (Qualitics®), software en consulting. AQM is flexibel, snel, klantgericht en heeft expertise op het gebied van textiel.

AQM biedt haar klanten een unieke makkelijke en visuele online tool, “AQM-Online” waarmee de klant zelf rapporten in 24 tot 48 uur zeer inzichtelijk en werkbaar ontvangt. De organisatie zorgt voor een makkelijk, flexibel en betrouwbaar netwerk tussen klanten, hun leveranciers en lokale AQM-teams.

Meer weten?
Voor u als MODINT lid is deze service ook beschikbaar. Wilt u direct meer weten over de diensten en mogelijkheden van AQM? Neem dan contact op met uw adviseur van MODINT Logistiek.