Nieuws

30/05 - Bespaar kosten en CO₂ met sample consolidatie

We hebben u eerder geïnformeerd over het concept van ‘sample consolidatie’ van Modint Logistiek. In dit proces worden samplezendingen vanuit Azië zoveel mogelijk verzonden via voordelige gebundelde luchtvracht in plaats van dure expresslevering.

In de mode- en textielbranche worden nog altijd veel samples verzonden, waarbij tijdsdruk vaak resulteert in het kiezen van de duurste expressoplossing voor transport. Dit blijkt echter niet altijd noodzakelijk te zijn. Analyses bij enkele Modint-leden hebben aangetoond dat veel samples, vooral de sales samples, ook per reguliere luchtvracht hadden kunnen worden verzonden. Gewone luchtvracht is goedkoper, vooral bij toenemende volumes. Door dit breder te organiseren kan bundeling plaatsvinden vanuit meerdere leveranciers, waardoor de besparingen alleen maar groter worden. Bovendien draagt dit bij aan het verduurzamen van één van de meest vervuilende transportaspecten waarmee de modebranche te maken heeft.

Modint Logistiek heeft samen met een logistieke partner in Azië de mogelijkheid om samples te consolideren in China. In dit proces wordt elke sample gecontroleerd en beoordeeld. Indien nodig wordt de sample verzonden via de kostbare expresslevering, anders gaat de zending over op voordelige gebundelde luchtvracht.

De afgelopen maanden heeft Modint Logistiek dit concept succesvol toegepast voor een grote retailleverancier die wereldwijd actief is in 34 landen. Dankzij het sample consolidatie IT-systeem had de leverancier betere controle en transparantie over het sampleproces. Naast een verbeterde CO₂-prestatie heeft het bedrijf ongeveer 25% kosten bespaard door de samples te consolideren.

Ontdek of sample consolidatie geschikt is voor uw organisatie! Wij bieden een kosteloze en vrijblijvende analyse van uw sampleverkeer en bespreken het potentieel graag met u. Neem contact op met Modint Logistiek.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan