Nieuws

10/09 - Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk vanaf maart 2019

Op de EU-top op 18 en 19 oktober 2018 wordt duidelijk of er een zachte (‘deal’) of harde (‘no-deal’) Brexit komt. Alles wijst erop dat het waarschijnlijk is dat er een harde Brexit komt.

Op 29 maart 2019 om 23.00 uur (Britse tijd) zal de Brexit een feit zijn. Dit betekent dat exportzendingen naar het Verenigd Koninkrijk vanaf dat moment voorzien moeten worden met de juiste exportdocumenten, waaronder een CN23-document. Ook dienen er dan drie verkoopfacturen meegezonden worden aan de buitenzijde van de verpakking. Qua werkinstructie is deze verzendwijze dan vergelijkbaar met bijvoorbeeld Zwitserland.

Tevens kunt u te maken krijgen met extra kosten. Door extra invoerrechten, d.w.z. u voert eerst in in de EU en bij export naar de UK nogmaals invoerrechten. Wilt u dit voorkomen, dan zult u een administratie moeten optuigen. Dat kost ook geld. Deze mogelijke extra kosten kunt u voorkomen als u op logistiek gebied maatregelen treft. MODINT Logistiek heeft op dit terrein kennis en dienstverlening die u daarbij kunnen helpen.


Gratis Logistieke Scan