Nieuws

01/07 - IAF lanceert CO₂ improve initiatief

De IAF lanceert het initiatief ‘CO₂ Improve’, met als doel de wereldwijde fashion- en lifestylebranche te verbeteren als het gaat om CO₂-uitstoot door fashion-logistiek. Han Bekke, voorzitter van de IAF legt uit: ‘de fashion supply chain heeft betrekking op de gehele wereld, daarom leidt de logistiek in de modebranche bijna per definitie tot een zeer hoge mate van vervuiling. Met sterk groeiende aandacht van consumenten, overheden en NGO’s, zijn individuele bedrijven weliswaar bereid, maar hebben ze ook moeite, om het beter te doen. Met de mogelijke introductie van CO₂ belasting in de komende jaren, is het voor elk bedrijf steeds belangrijker om te weten waar het staat en hoe het verbeterd kan worden’.

Het is erg belangrijk geworden om CO₂-monitoring te standaardiseren om een ​​gelijk speelveld te creëren voor de wereldwijde mode- en lifestylebranche en om een ​​einde te maken aan de chaos die wordt gecreëerd door de steeds groter wordende hoeveelheid nationale en generieke monitoringsystemen, met veel verschillende en vaak dubieuze resultaten. Het ‘CO₂ Improve-initiatief’ zal de totstandkoming van de wereldwijde branchestandaard voor het meten van CO₂-emissies van de fashion logistiek initiëren en ondersteunen. Bovendien, en belangrijker nog, zal het initiatief de fashionbranche ondersteunen bij het verlagen van de CO₂-footprint van haar logistieke activiteiten door innovaties en samenwerking. Verbeteren in plaats van compenseren.

Momenteel mobiliseert de IAF de leden van haar brancheorganisaties en veel landen melden zich al aan, met de eerste positieve resultaten. De IAF werkt nauw samen met Greenway Logistics partner in de fashion-logistiek én met data-analyse experts. CEO Willem-Jan Drost voegt hieraan toe: ‘De IAF heeft het CO₂ improve initiatief gecreëerd op een manier die de (grotendeels MKB-) fashion- en lifestylebranche zal helpen om het beter te doen door praktische ondersteuning te bieden.‘ De IAF biedt aangesloten brancheorganisaties een dienstenpakket om hun aangesloten bedrijven te helpen hun CO₂-uitstoot in de logistiek te meten en vervolgens te verlagen door middel van individuele verbeteringen en met name door collectieve brancheprojecten’.


Gratis Logistieke Scan