Nieuws

21/11 - Interessant bezoek DHL Parcel sorteercentrum Amsterdam

Afgelopen donderdag had een selecte groep Modint-leden de eer om een bezoek te brengen aan het splinternieuwe sorteercentrum van DHL Parcel in Amsterdam. Dit sorteercentrum voor pakketten is officieel geopend op 1 oktober jl. De capaciteit is uitgebreid en de installaties zijn verbeterd, waardoor meer en beter gesorteerd kan worden.

Na ontvangst en een presentatie door DHL Parcel en Modint Logistiek, mocht iedereen het sorteercentrum in voor de rondleiding onder begeleiding van de terminalmanager, die enthousiast heeft verteld over het centrum en vragen kon beantwoorden van Modint-leden over de verzending en levering van hun fashion pakketten.

Aantallen:
Het centrum heeft 13 opzetbanden, de snelheid van de band is 2,5 meter per seconde en pakketten van 60cm x 60cm x 120cm kunnen verwerkt worden. De sorter kan zo’n 13.000 pakketten per uur verwerken en tijdens de piekperiode verwerkt DHL Parcel met dit sorteercentrum tot wel 100.000 pakketten per avond. Tijdens de komende feestdagen zal DHL Parcel het huidige sorteercentrum ook gebruiken, om nog meer pakketten te kunnen verwerken tijdens deze piekperiode. Op de avond van de Modint-rondleiding werden 60.000 pakketten verwerkt.

Duurzaam:
Dankzij de 4.700 zonnepanelen, voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen en is het gebouw voor 80% zelfvoorzienend. Ook maakt DHL Parcel gebruik van Elektrische vervoersmiddelen vanaf dit sorteercentrum voor bezorging van pakketten in de binnenstad. Daarvoor zijn er uitgebreide voorzieningen voor het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s.


Gratis Logistieke Scan