Nieuws

22/01 - Is uw kernactiviteit mode & textiel of is dat logistiek?

Is uw kernactiviteit mode & textiel of is dat logistiek? Het lijkt ons goed om vanuit strategisch perspectief bij deze vraag stil te staan.

We zien dat steeds meer bedrijven met eigen logistieke activiteiten naar alternatieven kijken om meer focus te verkrijgen op hun verkoop en marketing door het uitbesteden van een eigen magazijn. Redenen hiervoor kunnen zijn: kostenbeheersing, continuïteit gedurende het gehele jaar en flexibiliteit tijdens de seizoenpieken, toetreding tot een nieuwe geografische markt of het bedienen van een nieuwe doelgroep. Dit kan zowel omzet- als kostengedreven zijn of een combinatie daarvan.

MODINT Logistiek heeft ruime ervaring op dit gebied en werkt samen met verschillende logistieke partijen in zowel Nederland als het buitenland. Ook als u reeds uw magazijnactiviteiten uitbesteed heeft, is een vrijblijvend gesprek met ons hierover aan te bevelen.

Voor het maken van een business case kan het een hele klus zijn om de juiste variabelen mee te nemen en om een transparant plaatje te krijgen. MODINT Logistiek kan u helpen met dit proces. Na het verkregen inzicht, heeft u de mogelijkheid om keuzes te maken die uw bedrijf kunnen helpen om meer service te bieden of omzet te genereren en/of om kosten te besparen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en plan een afspraak in met een adviseur van MODINT Logistiek.