Nieuws

02/07 - Logistieke besparing voor The Body Cover Group

Logistiek is een grote kostenpost voor leveranciers. Deze kosten worden in grote mate beïnvloed door schaalgrootte. Zeker voor transport geldt dat hoe meer je bundelt, hoe goedkoper het wordt. In de versnipperde logistieke wereld van Modint-leden en afnemers is dan ook veel te halen. Het gaat hier niet alleen om financieel voordeel, maar ook duurzaamheid en innovatie spelen een rol. Het concept ´collectieve logistiek´ voor leden van Modint is opgericht in samenwerking met Greenway Logistics. Een logistiek team mensen organiseert, adviseert en begeleidt bedrijven die geïnteresseerd zijn.

Eén van de leden die al jaren gebruik maakt van de arrangementen en diensten van Modint Logistiek is The Body Cover Group. The Body Cover Group is groothandel en leverancier van zowel onderkleding als badmode. In Nederland heeft het bedrijf zich geprofileerd als belangrijke speler in de bodyfashion branche met de merken After Eden, After Eden D-Cup & Up, Boobs & Bloomers, Elbrina en Nickey Nobel. Naast deze A-merken verkoopt The Body Cover Group onder private label aan grootafnemers, zowel nationaal als internationaal.

Frans de Koning, Manager Operations bij The Body Cover Group, is vanaf de eerste stappen in de ontwikkeling van de collectieve logistiek binnen de modesector betrokken. Vrachtbundeling werkt, vindt hij. Het genereert kostenbesparing zonder afbreuk aan de kwaliteit van dienstverlening.

The Body Cover Group is een gewaardeerd deelnemer aan de collectieve arrangementen van Modint Logistiek. BCG levert aan winkels (B2B) en aan particulieren (B2C) via het pakkettencollectief. Ook verzendt zij productie- en verkoopmonsters internationaal via het express collectief. BCG werkt graag mee aan nieuwe initiatieven en is ook bereid deze te testen als de waarde ervan kan worden aangetoond. In het verleden heeft BCG meegedaan aan de test van het innovatieve concept ‘Bundelen bij de bron’.

Het advies van Frans de Koning: Ik doe graag mee aan het concept van Modint Logistiek. Naast dat het logistiek besparing oplevert, draagt het bij aan verduurzaming van de logistiek en innovatie. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.