Nieuws

18/05 - Nieuwe btw-regels voor e-commerce per 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Als webshopondernemer is het belangrijk om je voor te bereiden op deze nieuwe btw-regels.

De nieuwe wetgeving geldt voor Nederlandse webshops met een jaaromzet van €10.000 of meer uit verkopen aan particulieren en/of zakelijke klanten die geen btw-nummer hebben in EU-landen buiten Nederland. Vanaf 1 juli 2021 moeten webshopondernemers de btw berekenen die geldt in het land van hun EU-klant. Om te voorkomen dat men zich moet aanmelden bij de belastingdiensten in alle landen, komt er vanaf 1 juli een nieuw éénloketsysteem. Daarmee de btw-melding en betaling over de levering in 1x afgehandeld worden voor alle EU-landen.

Er is een uitzondering voor ondernemers met beperkte buitenlandse omzet. Is de omzet in andere EU-landen minder dan €10.000 per jaar, dan kan de ondernemer de Nederlandse btw in rekening brengen.

Een andere verandering vanaf 1 juli is het vervallen van de btw-vrijstelling voor pakketjes met een waarde van maximaal €22 die worden ingevoerd vanuit landen buiten de Europese Unie en dat platforms vaker verantwoordelijk worden voor de aangifte en betaling van btw.

Lees meer:

Factsheet Belastingdienst E-commerce: nieuwe BTW regels
Uitleg nieuwe wetgeving website Belastingdienst 
BTW regels website KVK


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan