Nieuws

29/01 - Nieuwe Incoterms 1 januari 2020

De International Chamber of commerce (ICC) heeft deze maand de nieuwste versie van de Incoterms gepubliceerd. Hierin worden internationale handelsregels van de wederzijdse verplichtingen tussen koper en verkoper vastgelegd. Elke 10 jaar worden deze geactualiseerd. De ICC Incoterms ® 2020 is de nieuwe standaard voor internationale handel en het alternatief voor de ICC Incoterms ® 2010

De belangrijkste wijzigingen in de Incoterms ® 2020:

DAT is gewijzigd in DPU
De afkorting voor Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded). Er was verwarring over de Incoterm DAT. Hierbij werd dan ten onrechte aangenomen dat de goederen moesten worden afgeleverd op een terminal. De afleverplaats maakt onder de Incoterm DPU niet uit.

Bredere verzekeringsdekking mogelijk bij CIF en CIP
De Incoterms Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn de enige twee Incoterms die verkopers verplichten om een transportverzekering af te sluiten ten behoeve van de koper. Voor CIP en CIF voorzien de nieuwe Incoterms een verschillend niveau van verzekeringsdekking. Het verzekeringsniveau van CIP stijgt van Clausule C naar Clausule A, terwijl dat bij CIF onveranderd blijft.

Eigen vervoersmiddelen bij FCA, DPU, DDP en DAP
Voor de Incoterms Free Carrier (FCA), Delivery at Place Unloaded (DAP) en Delivery Duty Paid (DDP) is er een belangrijke wijziging met betrekking tot transport. Onder de Incoterms 2020 wordt het mogelijk voor de koper om dit met eigen vervoersmiddelen te regelen. Voorheen was het transport bij deze Incoterms altijd de verantwoordelijkheid van de verkoper.

On board bill of loading bij FCA
De Incoterms ® 2020 bieden partijen bij een FCA (Free Carrier) nu de mogelijkheid om in hun contract op te nemen dat de koper de vervoerder de opdracht geeft een ‘on-board bill of loading’ aan de verkoper uit te reiken, voor rekening en risico van de koper. De verkoper draagt vervolgens de bill of loading over aan de koper om de goederen in ontvangst te nemen.

Lees hier meer over de ICC Incoterms ® 2020

Heeft u hierover nog vragen? Neem dan contact met ons op.


Gratis Logistieke Scan