Nieuws

17/05 - Probleemloos verzenden van en naar het Verenigd Koninkrijk: verzend met Express voor het beste resultaat

Vanaf 1 januari is door de Brexit veel veranderd op het gebied van zendingen naar het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks tijdige voorlichting vanuit de vervoerders heeft dat niet altijd tot de gewenste resultaten geleid. Dit heeft meerdere oorzaken. Zelf constateerden wij oorzaken die te maken hadden met verzend gereed maken van zendingen: Geen of onjuiste facturen met bijvoorbeeld ontbrekende BTW-nummers en EORI-nummers, geen of verkeerde incoterm.

Ook constateerden we een onderscheid in performance tussen express-zendingen en pakketzendingen. Daar waar ‘gewone’ pakketzendingen vooral de eerste maanden geregeld vertragingsproblemen kenden, hebben we dit niet of nauwelijks geconstateerd bij express-zendingen. Express-netwerken zijn (en waren) al ingericht voor internationale zendingen met efficiënte elektronische douaneaangifte. Het is duidelijk te merken dat dat in de regel soepel verlopen is.

De meeste issues rondom gewone pakketzendingen zijn inmiddels achter de rug. Echter is het goed om hier aandacht aan te besteden. Zendingen die absoluut snel en zeker naar he Verenigd Koninkrijk moeten, kunnen het beste per express verstuurd kunnen worden. De kosten zijn hoger, maar de zekerheid en tijdigheid hoort ook bij het tarief. Is de overkomstduur minder belangrijk en is tevens een lagere prijs wél belangrijk, dan is uiteraard het verzenden als ‘gewoon’ pakket geen probleem.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw adviseur van Modint Logistiek.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan