Nieuws

15/11 - Sample Consolidatie – bespaar kosten én CO₂

We hebben u eerder geïnformeerd over het concept van ‘sample consolidatie’ van Modint Logistiek. In dit proces worden samplezendingen vanuit Azië zoveel mogelijk verzonden via voordelige gebundelde luchtvracht in plaats van dure expresslevering.

Het verzenden van samples van fabrieken naar Europa is één van de duurste en vervuilende onderdelen van de toeleveringsketen. Zowel productie- als salessamples worden meestal verstuurd met snelle expressdiensten. Modint Logistiek heeft een nieuw proces ontwikkeld waarbij een deel van de samples wordt vertraagd en met een (door Modint Logistiek) geconsolideerde reguliere luchtzending wordt verstuurd. Dit proces is een slimmere manier van verzenden, waardoor kosten en milieu-impact worden verminderd.

De voordelen van sample consolidatie:

  • Lagere kosten: Tot 30% besparing op verzendkosten
  • Betere controle: Betrouwbare en gestroomlijnde leveringen
  • Duurzamer: Bijdragen aan een schonere wereld door het verminderen van CO₂-uitstoot

De afgelopen maanden heeft Modint Logistiek dit concept succesvol toegepast voor een grote retailleverancier die wereldwijd actief is in 34 landen. Dankzij het sample consolidatie IT-systeem heeft de leverancier betere controle en transparantie over het sampleproces. Naast een verbeterde CO₂-prestatie heeft het bedrijf ongeveer 25% kosten bespaard door de samples te consolideren.

Meer weten?
Bekijk de uitlegvideo om te zien hoe we je kunnen helpen het sample verzendproces te optimaliseren. Wij bieden een kosteloze en vrijblijvende analyse van uw sampleverkeer en bespreken het potentieel met u. Neem contact op met Modint Logistiek.


Gratis Logistieke Scan