Nieuws

13/03 - Sample Consolidatie, duurzaam en kostenbesparend

Het verzenden van samples van fabrieken naar Europa is duur en vervuilend. Zowel productie- als verkoopsamples worden meestal verzonden met snelle koeriersdiensten. Al enige tijd werkt Modint Logistiek aan het zogenaamde ‘sample consolidation’. Dit gaat over het verleggen van het sampleverkeer vanuit productielanden van het dure expressverkeer naar een goedkopere gebundelde luchtvracht.

Samples worden nog altijd massaal gebruikt door leden van Modint. Altijd hebben ze haast, waardoor voor het transport vaak de duurste expressoplossing gekozen wordt. Dit blijkt niet altijd nodig, veel samples (zeker de sales samples) hadden ook wel ‘gewoon’ gevlogen kunnen worden. Gewone luchtvracht is namelijk goedkoper, zeker naarmate de volumes toenemen. Door dit breder te organiseren kan er gebundeld worden vanuit meerdere leveranciers, waardoor de besparingen alleen nog maar toenemen. Bovendien draagt het bij aan de verduurzaming van één van de meest vervuilende stukken transport waar de modesector mee te maken heeft.

Al een aantal jaren biedt Modint Logistiek het concept ‘sample consolidation’ aan leden van Modint en een aantal grote merken maken hier succesvol gebruik van. Naast de betere CO²-prestatie heeft dit voor deze leden ook geleid tot een financiële besparing. De ervaring is ook dat merken meer controle en transparantie krijgen over de daadwerkelijke monsterleveringen van de fabrieken.

Om erachter te komen of sample consolidation wat voor uw organisatie is, kunt u contact opnemen met Modint Logistiek. Wij kunnen kosteloos en vrijblijvend een analyse maken van uw sampleverkeer en het potentieel met u bespreken.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan