Nieuws

02/07 - Sample Consolidation: duurzaam en 10-tallen procenten besparing!

Al enige tijd werkt Modint Logistiek aan het opzetten van het zogenaamde ‘sample consolidation’. Dit gaat over het verleggen van het sampleverkeer vanuit productielanden van het dure expressverkeer naar een goedkopere gebundelde luchtvracht.

Samples worden nog altijd in groten getale gebruikt binnen de Modint achterban. Altijd hebben ze haast, waardoor voor het transport vaak de duurste expressoplossing gekozen wordt. Dit blijkt niet altijd nodig. Analyses bij enkele Modint-leden hebben aangetoond dat veel samples (zeker de sales samples) ook wel ‘gewoon’ gevlogen hadden kunnen worden. Zelfs binnen het jaarvolume van één enkel Modint-lid kon dit al leiden tot een besparing van 40%, zo bleek. Gewone luchtvracht is namelijk goedkoper, zeker naarmate de volumes toenemen. Door dit nu breder te gaan organiseren kan er ook gebundeld worden vanuit meerdere leveranciers, waardoor de besparingen alleen nog maar toenemen. Bovendien draagt het bij aan de verduurzaming van één van de meest vervuilende stukken transport waar de modesector mee te maken heeft.

Samen met een Chinese logistieke partner is er nu dus de mogelijkheid om samples te consolideren in China. Aan het opzetten van soortgelijke operaties in andere productielanden wordt gewerkt.

Om erachter te komen of sample consolidation wat voor uw organisatie is, kunt u contact opnemen met Modint Logistiek. Zij zullen kosteloos en vrijblijvend een analyse maken van uw sampleverkeer en het potentieel met u bespreken.