Nieuws

10/09 - Uitbreiding Modint Consol Box vanuit China

Modint Logistiek werkt al een aantal jaar samen met Ewals Cargo Cargo (ECC) als partner voor zee- en luchtvracht. De zee- en luchtvrachttak is onderdeel van het vooraanstaand Nederlands transportbedrijf dat nog steeds wordt geleid door de familie Ewals (4e generatie inmiddels).

Zoals eerder in deze nieuwsbrief aangegeven is ECC uitvoerder van het concept “Modint Consol Box” op het gebied van zeevracht. Om goederenstromen uit Azië en vooral China te optimaliseren en het aantal vervoersbewegingen te verminderen, proberen Modint Logistiek en Ewals Cargo Care deelladingen (LCL) van Modint leden te combineren tot volle containerladingen (FCL).

De Modint Consol Box wordt al met succes georganiseerd vanuit de havens in Hong Kong, Shanghai, Nanjing, Ningbo en Hangzhou. Nieuw op deze lijst zijn Shenzhen en Yantian.

Met de Modint Consol Box heeft u gegarandeerde wekelijkse afvaarten en stabiele transittijden naar Nederland. Ook worden kosten eenvoudig weergegeven door het zogeheten “Port-to-door” tarief. Hierbij worden alle kosten vanaf de haven van herkomst tot aflevering aan uw deur meegenomen in een tarief per kubieke meter. Als u weet hoeveel vracht u vervoert, zijn de totale transportkosten eenvoudig te berekenen.