Nieuws

16/11 - Verplichte duurzaamheidsverslaglegging voor bedrijven (CSRD)

Het is officieel, het Europees Parlement heeft de nieuwe regels voor verplichte duurzaamheidsverslaglegging voor bedrijven afgelopen donderdag 10 november jl. goedgekeurd.

De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) introduceert rapportagevereisten over de impact van bedrijven op het milieu, de mensenrechten en sociale normen, op basis van gemeenschappelijke criteria in overeenstemming met de klimaatdoelstellingen van de EU. Dit betekent dat grote bedrijven en kmo’s hun CO₂ footprint (inclusief Scope 3) moeten meten en rapporteren vanaf 2024.

Modint Logistiek heeft samen met International Apparel Federation (IAF) een concept ontwikkeld om de logistieke CO₂ footprint van bedrijven in de mode-, textiel- en sportbranche te verlagen; CO₂ Improve. CO₂ Improve biedt gecertificeerde CO₂ monitoring, waarmee u de CO₂-footprint van uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk in kaart brengt. Aan de hand van de uitkomsten kunt bekijken welke maatregelen u dient te nemen om te voldoen aan de eisen die klanten en de (Europese) overheid aan bedrijven stellen

Bespaar kosten en CO₂ en draag bij aan een duurzamere wereld! Neem contact op met Modint Logistiek voor meer informatie over CO₂ Improve.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan