Nieuws

06/07 - Warehousing steeds vaker uitbesteed

Bedrijven in de fashion-, sport- en lifestylebranche besteden hun warehouse logistiek tegenwoordig steeds vaker uit. De voornaamste redenen hiervoor zijn:

  • Vrijmaken van geld en tijd voor de core business.
  • Toegenomen logistieke complexiteit als gevolg van e-commerce (inclusief retouren), export en steeds hogere leveringseisen van klanten.
  • Het vinden van goed logistiek personeel.
  • Overnames, waarbij nieuwe eigenaren zoals investeringsmaatschappijen, kosten willen verlagen en flexibeler willen worden; en minder historische binding hebben met eigen panden, mensen en processen.

Er blijkt ook een toenemend aantal logistieke dienstverleners te zijn die zich op de uitbestedingsmarkt begeeft. Hier zit het nodige kaf en koren tussen, zeker op de e-commerce logistiek. Veel logistieke dienstverleners verdienen nauwelijks geld, waardoor de kwaliteit en de serviceniveaus onder druk staan. De stijgende kosten van vierkante meters en gekwalificeerd personeel helpen daar ook niet bij.

Modint Logistiek monitort deze ontwikkelingen en heeft de laatste jaren al vele leden ondersteund bij hun uitbesteding. Wij adviseren u dan ook om vroeg in elk uitbestedingstraject gebruik te maken van de gratis dienstverlening van Modint Logistiek. Er is inmiddels een schat aan data, tarieven en dergelijke, plus een grote hoeveelheid ervaring waar iedereen de vruchten van kan plukken.


Neem contact op

    Gratis Logistieke Scan